• Winkelmandje
€0,00
0

Superfood


Geen producten gevonden...

Superfood

Natuurvoeding met een zeer hoge voedingswaarde, ook wel superfood genoemd. Er zijn veel verschillende soorten superfood te onderscheiden die allemaal hun eigen kracht hebben.


Waarom superfood

In de huidige maatschappij moet je steeds beter zoeken om gezonde voeding tegen te komen. Veel voeding te koop bij supermarkten bevat een enorme lijst aan ingrediënten waarvan je een groot deel niet kent. De meeste producten bevatten ingrediënten die slecht zijn voor je lichaam, zoals E-nummers, gefabriceerde hulpstoffen en geraffineerde suikers.

Superfoods bevatten geen toegevoegde ingrediënten maar zijn puur natuur. Door de hoge concentratie vitaminen en mineralen is het enorm gezond voor je. Door het eten van superfood kun je de dagelijkse portie aan vitaminen en mineralen stimuleren waardoor je bijvoorbeeld meer energie krijgt of een betere huid en sterkere nagels of haar.


Geen vervanger

Het eten van superfood is geen vervanger van maaltijden, fruit of andere gezonde voedingsmiddelen. Om te profiteren van de positieve effecten van superfood op je gezondheid, is het aan te raden om gedurende een langere periode enkele producten als aanvulling te gebruiken op je dagelijkse voeding.

Je kunt superfoods wel prima gebruiken als vervanger van ongezonde snacks. Zo kun je bijvoorbeeld een zak chips vervangen door een bakje ongezouten en ongebrande noten gemixt met goji bessen, kokos en moerboeien. Ook zijn er tal van gezonde recepten waarin superfoods een vervanger kunnen zijn van ongezonde ingrediënten. Zo kan vanillepoeder bijvoorbeeld een vervanger zijn van geraffineerde suikers.


Voorbeelden van superfoods

Superfoods kun je in verschillende vormen kopen. De meest voorkomende soorten zijn poeders, zaden en bessen. Voorbeelden van zaden zijn chiazaad, hennepzaad en quinoa. Voorbeeld van poeders zijn vanillepoeder, cacaopoeder en tarwegraspoeder. Bij bessen kun je denken aan goji bessen of moerbeien.

Bij Superyoga.nl vinden we dat voeding onmisbare is bij een gezonde levensstijl. Door ons lichaam van gezonde voeding te voorzien en voldoende rust en ontspanning, kan een gezonde levensstijl worden nagestreefd. Je vindt bij Superyoga.nl verschillende soorten superfoods, gezonde recepten en blogartikelen met tips voor een gezonde levensstijl.


Bekijk ook eens:Superyoga.nl is 1252 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,2/10