• Winkelmandje
€0,00
0

Havermoutpannenkoeken

Wil je lekker en gezond ontbijten, lunchen, dineren of snacken? Maak dan eens deze pannenkoeken gemaakt van havermout. Super gezond en ook nog eens heel eenvoudig te maken. Als variatie op dit recept kun je ook pannenkoeken maken van boekweit. Net iets anders, maar even lekker! In een klein half uurtje heb je jouw bordje met pannenkoeken op tafel staan.

Ingrediënten (8-10 kleine pannenkoeken):

  • 45 gram havermoutvlokken
  • Kokosolie
  • Scheutje plantaardige melk (amandel, kokos)
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • Agave siroop (1 theelepel)
  • Kaneel (1 theelepel)
  • Zeezout

Benodigheden:
Keukenmachine

Bereiding:
Maal in de keukenmachine de havermoutvlokken tot meel. Voeg de banaan, een losgeklopt ei, agave siroop, kaneel en zout aan het meel toe. Mix goed en giet er vervolgens een scheut melk bij. Schrik niet als het beslag dikker lijkt dan ‘normaal’ pannenkoekenbeslag, het hoeft namelijk niet zo dun te zijn. Vind je het toch te dun? Giet er dan wat extra melk bij.

Verhit de kokosolie in de pan. Aan de hand van de grootte van de koekenpan maak je een aantal kleine rondjes met het beslag. Bak de pannenkoeken op matig vuur en draai om wanneer je met een spatel makkelijk onder de pannenkoekjes kunt komen. De pannenkoeken zijn goed wanneer ze een mooie goudbruine kleur hebben.

Tip: de havermoutpannenkoeken zijn heerlijk met frambozen, blauwe bessen, jam, verse aardbeien of agave siroop en kokosbloesemsuiker.



Superyoga.nl is 1026 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,1/10