• Winkelmandje
€0,00
0

Rauwe cacaopoeder 400 gram - Original

Rauwe cacaopoeder van Original Superfoods wordt gemaakt door het vermalen van rauwe cacaobonen. Het poeder is een superfood die extreem gezond is voor het lichaam. Te gebruiken voor het maken van mousse, ijs, muffins of chocolademelk.
Op voorraad
Artikelnummer:
SFORCP400G
€ 11,95 * Incl. btw

Hoge voedingswaarde

Cacaopoeder wordt gemaakt door het vermalen van rauwe cacaobonen en is heel gezond voor het lichaam. Cacaobomen groeien voornamelijk in West-Afrika, Indonesië en Zuid-Amerika. De belangrijkste voedingsstoffen in cacaopoeder zijn mineralen, antioxidanten en vitamine C.


Waar is rauwe cacaopoeder goed voor?

Rauwe cacaopoeder is een superfood die extreem gezond is voor het lichaam. Rauwe cacaopoeder bevat de hoogste concentratie antioxidanten die mogelijk is in voedsel. Antioxidanten gaan vrije radicalen in ons lichaam tegen waardoor het goed is tegen meerdere ziekten, het algemene immuunsysteem en tegen veroudering.

Rauwe cacaopoeder heeft een cardiovasculaire werking en is daarmee goed voor het hart. Het hart hoeft hierdoor ‘minder hard te werken’. Andere voordelen van rauwe cacaopoeder voor het hart zijn verlaging van het ‘slechte’ cholesterol LDL, verlaging van het lichaamsvetpercentage en verlaging van de bloeddruk. Door de verlaging van alle drie heeft het hart het minder zwaar te verduren.

Het mineraal dat in de grootste hoeveelheid terug te vinden is in rauwe cacaopoeder is magnesium. Magnesium werkt tegen stress, wat hard nodig is in de westerse wereld. Veel mensen hebben een tekort aan magnesium door de hoge mate van stress. Naast het verlagen van stress zorgt magnesium voor een stimulans van de zenuwprikkelbegeleiding, het functioneren en opbouwen van spieren en het opbouwen van gezonde botten. Andere mineralen die in rauwe cacaopoeder voorkomen zijn ijzer, chroom, mangaan, koper en zink. Goed voor de gezondheid van het bloed, de bloedsuikerspiegel, stofwisseling, weerstand, huid en haar, energie, botten, geheugen, afweersysteem, vruchtbaarheid en weefselvorming.

Behalve mineralen, is er ook vitamine C terug te vinden in rauwe cacaopoeder. Niet in een zeer hoge hoeveelheid, maar wel vergeleken met andere noten. Vitamine C werkt als antioxidant maar draagt ook bij aan een goede weerstand, gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. En dat was het nog niet, vitamine C is namelijk grotendeels verantwoordelijk voor de energievoorziening en is ook nog eens goed voor een goed functionerend zenuwstelsel.


Leuk om te weten

Cacaobonen zijn eigenlijk noten. Ze groeien in een grote vrucht aan een boom. Bij het openmaken van de vrucht tref je een flinke hoeveelheid ‘cacaobonen’ aan. Cacao bevat per gewicht de grootste hoeveelheid antioxidanten onder al het voedsel en bevat nauwelijks cafeïne.
Cacao wordt vaak geassocieerd met chocolade. Chocolade wordt gemaakt in de fabriek waarbij cacao wordt verhit en onder andere suiker, zuivel en chemicaliën worden toegevoegd. De verhitting zorgt ervoor dat de rijkdom aan mineralen en andere stoffen geen of nauwelijks meer uitwerking hebben. De overige toevoegingen hebben veelal een negatieve uitwerking op het lichaam.


Stimulatoren

In rauwe cacaopoeder zijn verschillende stimulatoren te vinden. Deze stoffen hebben een werking waarbij we ons gelukkig voelen. Zo bevat rauwe cacaopoeder een stof die ons lichaam zelf aanmaakt als we verliefd worden. Een dosis tryptofaan en serotonine zorgen ervoor dat we ons gelukkig voelen. Dit is één van de redenen waarom de meeste vrouwen chocolade zo lekker vinden.


Rauwe cacaopoeder gebruiken

Rauwe cacaopoeder kan op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt het in combinatie met amandelmelk en banaan als ingrediënt gebruiken bij het maken van een chocolademousse. Je kunt het ook gebruiken in chocolade ijs, muffins of brownies. Voeg hieraan geen geraffineerde suiker en chemicaliën toe zodat het gerecht zo gezond mogelijk is. Je kunt rauwe cacaopoeder mengen door een smoothie of gebruiken als basis voor chocolademelk (met amandelmelk).

Per 100 gram (volgens verpakking):
Calorieën: 405
Vetten: 24,5 g
Koolhydraten: 10,8 g
Vezels: 34 g
Proteïnen: 19,8 g
Zout: 0 g
Vitamine B1: 0,13 mg
Vitamine B2: 0,4 mg
Vitamine B11: 28 µg
Calcium: 114 mg
Magnesium: 520 mg
IJzer: 12,5 mg
Fosfor: 656 mg
Zink: 3,5 mg
Kalium:
Koper: 3,9 mg
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Je review toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.