• Winkelmandje
€0,00
0

Eiwitten


Eiwitpoeder

Eiwitpoeder bestaat uit geconcentreerd eiwit en een uitgebreid aminozuurprofiel van hoge biologische waarde. Eiwitten zijn goed voor spierherstel en –opbouw en boost je energie en immuunsysteem. Bijzonder geschikt voor intensieve sporters.


Waarom eiwitpoeder?

Voordat je begint met de inname van eiwitpoeder is het belangrijk om een goede basis eiwitten op te bouwen uit een gezond eetpatroon. Behalve eiwitten krijgt je lichaam op deze manier ook veel mineralen en vitaminen binnen die kenmerkend zijn voor een gezonde levensstijl en je lichaam helpen de extra eiwitten optimaal te benutten. Eiwitpoeder wordt vooral gebruikt door sporters om het lichaam van extra eiwitten te voorzien en zodoende spiermassa op te bouwen of het spierherstel te bevorderen. Onbewust krijg je bij een gezond voedingspatroon veel meer eiwitten binnen dan je van te voren zou denken. In vlees, vis, gevogelte (kip, kalkoen), zuivelproducten en eieren vind je dierlijke eiwitten terug terwijl plantaardige eiwitten vooral in graanproducten (rijst, pasta), peulvruchten (bonen, linzen) en noten zitten. Omdat steeds minder mensen een rijk dieet volgen en dagelijks (biologisch) vlees of vis, groenten en noten eten, vormt eiwitpoeder de ultieme oplossing als je veel sport. Met eiwitpoeder kun je snel en gemakkelijk aan je dagelijkse portie eiwitten komen om spierherstel te bevorderen en je energielevel op peil te houden. Bedenk voordat je eiwitpoeder gaat gebruiken of je al voldoende eiwitrijk voedsel eet. Eiwitpoeder dient niet als vervanger van eiwitten die uit voeding worden gehaald, maar als aanvulling voor je lichaam bij structureel intensief sporten. Eiwitten hebben een belangrijke functie in het lichaam en zijn van onmisbare waarde bij het ontwikkelen van energie, spierherstel- en opbouw en het verbranden van vet. Bijkomend voordeel is dat je langer een verzadigd gevoel hebt en het je stemming kan verbeteren. Bovendien bevordert eiwitpoeder je spierherstel rijkelijk na een flinke workout. Eiwitten zijn samen met koolhydraten en vetten de belangrijkste voedingsstoffen voor het lichaam.


Aminozuren in eiwitpoeder

Waar bestaat eiwitpoeder uit en wat zijn aminozuren? Eiwitpoeder zit bomvol aminozuren welke de bouwstenen vormen van eiwitten (en spierweefsel) die tijdens de spijsvertering loskomen van de eiwitten. De aminozuren die in het bloed terecht komen zijn nodig voor je lichaam om op haar beurt weer eiwitten aan te maken. Het lichaam is in staat om uit zichzelf fundamentele (niet-essentiële) aminozuren aan te maken. Van de in totaal 22 aminozuren maakt je lichaam er 13 aan. De overige 9 essentiële aminozuren dienen via voedsel of voedingssupplementen, zoals eiwitpoeder, het lichaam binnen te komen.


Warrior Blend

Warrior Blend is als eiwitpoeder het beste alternatief als je zuivere plantaardige eiwitten wilt innemen. Het eiwitpoeder is 100% biologisch. Behalve dat het super gezond is, bevat het eiwitpoeder een compleet aminozuurprofiel. Sunwarrior bezit de 9 aminozuren en ook een groot aantal niet-essentiële aminozuren. Het grote voordeel is dat de eiwitten snel en gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. Veel sporters die veel of extreem sporten gebruiken Sunwarrior voor een optimaal resultaat.


Eiwitpoeder gebruiken

Om je spieren optimaal te laten herstellen, neem je eiwitpoeder direct na het sporten. Je kunt het poeder mixen met 250 ml water, plantaardige melk of je kunt er een smoothie van maken door een flinke schep te mixen in de blender met plantaardige melk, een banaan en andere vruchten naar keuze.


Bekijk ook eens:Superyoga.nl is 1292 keer beoordeeld met gemiddeld een 9,2/10