Saldo cadeaubon controleren

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
  • Veilig betalen
  • 150.000+ tevreden klanten

Op een leuke manier je gezondheid verbeteren

  • Geplaatst op
Op een leuke manier je gezondheid verbeteren

Zeven simpele en voor iedereen toepasbare manieren om je gezondheid vandaag nog een positieve boost te geven!

Een groot deel van je eigen gezondheid heb je zelf in de hand. Niet 100% want wat moeder natuur besluit, weet uiteindelijk niemand zeker. Gelukkig is er genoeg informatie bekend om te kunnen beslissen of iets wel of niet bijdraagt aan je gezondheid. Helaas komt het in veel gevallen neer op het ontbreken van kennis bij mensen waardoor een gezonde keuze niet wordt gemaakt of een verkeerde keuze wordt gemaakt. Hieronder volgen zeven simpele en voor iedereen toepasbare manieren om je gezondheid vandaag nog een positieve boost te geven!

Voeding

Wat doen we iedere dag meerdere keren? Eten. Alles wat structureel in je leven voorkomt, heeft veel invloed op je gezondheid. Eten is daar een voorbeeld van waarbij je door slecht eten een slechte gezondheid opbouwt en andersom door goed eten een goede gezondheid opbouwt. Volg deze simpele tips op (niet voor even, maar voor goed!) en je maakt een goed begin.

  • Lees tijdens het boodschappen doen de etiketten en zoek een variant zonder suiker. Je proeft vaak geen enkel verschil en je bewijst je lichaam een gunst.
  • Vervang transvetten door onverzadigde vetten: kies in plaats van gefrituurd voedsel voor gezonde vetten die je lichaam iedere dag nodig heeft: rauwe nootjes in plaats van borrelnootjes, verse zalm of haring op een toastje in plaats van chips of gestampte avocado in plaats van halvarine!.
  • Wijs stimulerende middelen de deur: er zijn genoeg alternatieven die hetzelfde resultaat op een gezondere manier teweeg kunnen brengen. Een kopje koffie met een sigaret in de ochtend vervang je gemakkelijk door een bakje vers fruit en een half uurtje in de buitenlucht wandelen (je voelt je een stuk frisser én wakker).
  • Maak zelf meer eten en voorkom een opeenstapeling van gifstoffen in je lichaam. Een heerlijke pastasaus is zo gemaakt in je blender door wat tomaatjes, basilicum, peper & zout, olie, olijven en bijvoorbeeld sambal te mixen. Deze heerlijk saus zit bomvol voedingsstoffen en alle E-nummers ontbreken in tegenstelling tot het kant en klare potje saus in de supermarkt! Een je graag kipfilet op je brood? Koop een kipfilet, bestrijk deze met olie en Italiaanse kruiden en bak het in 15-20 minuten gaar in de oven. Snijd de filet in dunne plakjes en je hebt een suiker- en E-nummervrij broodbeleg.
  • Vervang lege granen door hele granen: het is een kleine moeite om niet dat witbrood (en pasta, crackers, toastjes, bolletjes, stokbroden) te pakken maar juist de spelt- of volkorenvariant. En het is een net zo kleine moeite om geen witte rijst maar zilvervlies- of basmatirijst te kiezen. De hele granen zitten vol met belangrijke stoffen voor je lichaam zoals voedingsvezels, mineralen, vitaminen en eiwitten waardoor je langer vol zit en een beter immuunsysteem opbouwt.

Koop eens een heerlijke verse watermeloen en snack een verse slice met een verfrissend glas water met een schijfje citroen erin, in plaats van die zak chips met het welbekende colaatje. Daar word je toch blij van?

 

Persoonlijke verzorging en schoonmaakmiddelen

Hoewel het voor veel mensen als alternatief of vreemd klinkt, is een makkelijke slag te slaan in ‘gezonde’ verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. Net als eten, smeer of spuit je iedere dag verschillende middeltjes op je lichaam die vol zitten met giftige stoffen. Waarom zou je hiervoor kiezen als je ook een variant kunt gebruiken die vol zit met verzorgende kruiden? Hieronder volgt een paar voorbeelden van makkelijk te vervangen items uit je dagelijkse leven waar je lichaam heel blij mee is:

  • Deodorant: natuurlijke willen we allemaal lekker ruiken én niet transpireren, en dat tegen een zo laag mogelijke prijs. Een spuitfles vol chemische stoffen is dan gelukkig niet de enige optie! Met een volledig natuurlijke oplossing kun je net zo lekker ruiken, je transpireert niet én je kleding blijft ook nog eens vrij van deovlekken (op wit wordt alles zwart, op zwart wordt alles wit). Het voordeel van een gezonde deodorant is dat je er lang mee kunt doen waardoor de op het eerste oog hogere prijs in werkelijkheid niet eens zoveel hoger is dan de 2 halen 1 betalen aanbieding bij de drogisterij. Neem eens een kijkje bij een gezondheidswinkel of bij De Tuinen.
  • Douchespullen: een gezonde douchecrème of shampoo is tegenwoordig niet moeilijk meer om te vinden en de prijs is al lang niet meer zo hoog. Als je geregeld een gezondheidswinkel bezoekt, zal je zien dat er vaak genoeg aanbiedingen zijn waardoor je van extra lage prijzen profiteert.
  • Make-up: iedere dag je gezicht volsmeren met make-up is nergens voor nodig als je gezond eet. Van gezonde voeding straalt je huid, je nagels zijn sterk en je haren glanzen van zichzelf. Hierdoor is het simpelweg mogelijk om minder make-up en nagellak te gebruiken waardoor je lichaam minder gifstoffen absorbeert waardoor je je gezondheid minder belast. Als je het écht helemaal goed wilt doen, kun je kiezen voor biologische make-up of je kunt je make-up zelfs zelf maken!
  • Tandpasta: een mond vol schuim, iedereen is het gewend. Maar hoe natuurlijk is dit eigenlijk? Weinig natuurlijke stoffen schuimen uit zichzelf. Tanden poetsen doen de meeste mensen om hun tanden te verlossen van etensresten en om een frisse adem of smaak te krijgen. De eerste stap kun je zetten door gezond te eten en geregeld fruit en groenten te eten. Hierdoor ontstaat er minder aanslag op je tanden waardoor je met veel minder tandpasta je gebit in perfecte staat houdt. Dagelijks (meerdere keren) je tanden poetsen met een gezonde tandpasta bestaande uit natuurlijke stoffen is stukken beter voor je gezondheid!
  • Schoonmaakmiddelen: de vloer, de wc, de afwas, de douche en het fornuis moeten allemaal schoon worden gemaakt. Wist je dat bijna alle schoonmaakmiddelen chloor bevatten en dat chloor een van de meest voorkomende gifstoffen is op aarde? De supermarkt biedt tegenwoordig meerdere milieuvriendelijke of biologische schoonmaakmiddelen aan die ook nog eens heerlijk ruiken. Ze zijn iets duurder, maar ze bieden ook veel meer voordelen: ze zijn vriendelijker voor het materiaal wat je schoonmaakt waardoor je spullen langer mooi blijven, minder agressief voor je handen en luchtwegen en minder milieuvervuilend waardoor uiteindelijk je eigen drinkwater uit de kraan schoner is.

 

Gezelligheid, plezier, geluk, liefde, positiviteit!

Ben jij een harde werker en ben je eigenlijk altijd bezig met serieuze dingen? Of ben je enorm relaxed en gaat er geen dag voorbij zonder gelachen te hebben? Een positieve instelling en veel lachen is het begin van een goede gezondheid. Samen met een gezonde lifestyle zorgt positief in het leven staan voor een aanzienlijke grotere kans op een goede gezondheid. Probeer eens zo positief mogelijk om te gaan met ieder probleem dat op je pad komt zonder je goede humeur te verliezen. Je zal zien dat dit heel erg moeilijk is in de samenleving van tegenwoordig. Geef stress geen kans en gun jezelf iedere dag zoveel mogelijk plezier.

Zonder een gelukkig gevoel of positieve instelling is het heel erg lastig om doelen te behalen in je leven. Schud vanaf vandaag het negatieve van je af en always keep your smile!

Gratis verzending vanaf €50,-
Voor 22:00 uur besteld, direct verzonden
Veilig betalen
150.000+ tevreden klanten
Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra dit product weer op voorraad is.